Wat is het beste moment om te stoppen?

Peinzende man

Is er een beste moment om te stoppen met roken? Het antwoord ligt misschien voor de hand: het beste moment om te stoppen is nu. Elke dag dat je niet rookt, is gezonder voor jou. Maar als je dan toch op een moment wil stoppen dat goed uitkomt, wat zijn die momenten dan?

Zijn er veranderingen in leven, zoals verhuizen, een nieuwe baan of koop je een auto? Het zou goed kunnen dat je denkt, dat is écht geen moment om te stoppen. Je hebt wel genoeg aan je hoofd. Maar denk eens aan de voordelen om dat wel te doen. Dit is hét moment dat je nieuwe gewoontes aan kunt leren. Als je altijd met collega’s buiten rookte, dat hoeft nu niet meer. Of je plek in huis wat je doet denken aan een sigaret? Die is er niet meer. Een nieuwe omgeving is juist een mooie kans om te stoppen.

Je studententijd of starten met een nieuwe baan: dé tijd voor nieuwe gewoontes

In je studententijd of als je start met een nieuwe baan verandert er veel. Je gaat misschien verhuizen, je dag ziet er heel anders uit, je maakt nieuwe vrienden. Dit is het moment om na te denken wat je wel en niet wil doen. Maak die keuze en stop met roken. Lees meer tips om die sigaret vaarwel te zeggen.

Heb je nu veel last van stress?

Denk dan goed na of dit het goede moment is om te stoppen. Misschien ben je bang dat stoppen met roken je stress erger maakt. Wist je dat je door te roken juist stress krijgt? Door te stoppen met roken, ervaren mensen juist minder stress. Hoewel de ontwenningsverschijnselen wel echt even naar kunnen zijn. Maar daar kun je je op voorbereiden.

Kinderwens en zwangerschap

Heb je een kinderwens of ben je zwanger? Dan is het extra belangrijk om direct te stoppen met roken. Nog voordat je zwanger bent, heeft sigaret invloed op jouw vruchtbaarheid. Dat geldt voor iedereen. Juist in deze levensfase is begeleiding bij het stoppen met roken de beste optie voor jezelf en je (aanstaande) kindje. Die hulp is er ook voor jou.

Deel dit artikel

Bekijk ook

vrouw voorovergebogen met hoofd op toetsenbord

Roken of vapen tegen stress werkt niet

Word jij rustiger na roken of vapen? Het gevoel dat je van stress krijgt lijkt erg op wat ...
vrouw die wat leest en verbaasd kijkt

3 hardnekkige fabels over roken en stress

Er zijn veel onzinnige opvattingen de wereld in geholpen over de relatie tussen roken en stress. Van sommige ...
personen die elkaar vasthouden

Met begeleiding stoppen met roken

Met de juiste steun heb je meer kans om gestopt te blijven. Onderzoek laat zien dat erkende begeleiding, ...
vrouw die kracht laat zien

Tips om goed voorbereid te stoppen

Sommige mensen besluiten te stoppen met roken en dat gaat ze in één keer goed af. Maar voor ...